Ајфеловата кула на 2-ри кат билети

4.8
(189)

Билетите за вториот кат на Ајфеловата кула даваат единствена можност да се посети еден од најпознатите споменици во светот. 

Додека одите нагоре по кулата, стручен водич ќе ве придружува, ќе ви ја каже интересната историја и ќе открие малку познати детали за зградата на кулата. 

На палубата за набљудување на вториот кат, ќе добиете поглед од птичја перспектива на најпознатите места во Париз, вклучувајќи ја и Триумфалната капија, додека го слушате информативниот коментар на вашиот водич.

Во оваа објава, ќе разгледаме сè што треба да знаете за добивање билети на Ајфеловата кула на вториот кат и нивните најважни моменти за Ајфеловата кула.

1. Скалите на Ајфеловата кула се искачи на ниво 2 со опција за самит

Искачување по скалите на Ајфеловата кула
Слика: Getyourguide.com

Добијте го најдобриот поглед на Париз со билети по скалите на Ајфеловата кула. Пред да ве води до влезот, вашиот водич ќе ве однесе на возбудлива обиколка во историјата на овој иконски споменик. 

Додека продолжувате на вториот кат со вашиот искусен водич, уживајте во неверојатните погледи од скалите.

Одморете се на првиот кат, прошетајте по стаклен под висок 57 метри и откријте интересни факти за кулата и нејзиниот градител.

Уживајте во погледот од птичја перспектива на Париз и неговите иконски места од палубата за набљудување на вториот кат.

Откако ќе уживате во неверојатниот поглед од вториот кат на Ајфеловата кула, можете да одите долу или со лифт. 

Определување на билетите:

 • Качете се по 704 скали до вториот кат на Ајфеловата кула за да ја тестирате својата сила.
 • Погледнете го Париз Сити од различни агли.
 • На првиот кат, одете на стаклениот под, лебдејќи 57 метри над земјата.
 • Доживејте спектакуларен поглед од 360 степени од вториот кат на кулата.
 • Слушајте сознанија и приказни од вашиот стручен водич на секој чекор од патот

Што е вклучено:

 • Водич за англиско говорно подрачје 
 • Влезен билет со пристап до 2-ри кат на Ајфеловата кула 
 • Слушалки кога е соодветно за да можете секогаш да го слушате вашиот водич 
 • Пристап до самитот (ако е избрана опцијата) 
 • совети
 • Хотел пикап и капка-оф 
 • Билети однапред резервирани

Цена на билетите:

Возраст на посетителиЦена на билетот (€)
Возрасни (од 19 до 99 години)39 € (43 УСД)
Деца (од 4 до 18 години)34 € (37 УСД)
Доенчиња (до 4 години)Бесплатни влез

Важна информација:

Што да се донесе?

 • Удобни чевли
 • Вода

Не е дозволено:

 • Соба
 • Колички за бебиња

Знајте пред да одите:

 • Воден дел од патувањето завршува на вториот кат. Ако го вклучите пристапот од третиот кат, ова ќе стане ненасочено. 
 • Билет за третиот кат/врвот не може да се купи на тој ден. Поради популарноста на Ајфеловата кула, повремено се соочуваме со обезбедување или доцнење на редот за билети додека добиваме влезници. 
 • Ве молиме планирајте да потрошите најмалку 30 минути во редот за безбедност во најпрометните времиња (април до октомври), 45 минути за купување билет и повеќе за време на викендите и училишните одмори.
 • Во ниската сезона (ноември до март), оставете најмалку 15 минути за обезбедување и 30 минути за шалтер за билети.
 • Ве молиме запомнете дека самитот може да биде затворен поради лошо време или голем број посетители. 
 • Ако се случи ова, нема да треба да контактирате со нас. Ќе добиете рефундирање за пристап до самитот во рок од 5-10 дена.

Политика за откажување:

 • 24-часовна политика за откажување.

2. Влезен билет за пристап до Ајфеловата кула на вториот кат

Пристап до Ајфеловата кула на 2 кат
Слика: Getyourguide.com

Со билетите на Ајфеловата кула на 2-ри кат, можете да заштедите време на обиколка на едно од најпопуларните знаменитости во Париз, со сопствена водич.

Пријателски домаќин ќе ве придружува до влезот за скенирање билети, по што можете да се качите со лифтот до вториот кат во закажаното време. 

Од таму, уживајте во панорамскиот поглед на историските градби како Нотр Дам де Париз.

Определување на билетите:

 • Пристапете до првиот и вториот кат од најпознатите знаменитости во Париз. 
 • Уживајте во прекрасните погледи од вториот кат на Железната дама. 
 • Погледнете го музејот на првиот кат на кулата.

Што е вклучено:

 • Временски влезен билет на 1-ви и 2-ри кат на Ајфеловата кула 
 • Тура со водич 
 • Пристап на самит

Цена на билетите:

Возраст на посетителиЦената на билетот
Возрасни (од 4 до 99 години)69 € (76 УСД)
Деца (до 4 години)Не е дозволено

Важна информација:

Не е дозволено:

 • Миленици
 • Соба
 • Остри предмети

Знајте пред да одите:

 • Не се дозволени миленичиња. 
 • Не можете да го добиете вашиот билет однапред. 
 • Билетот мора да се подигне од водичот. 
 • Може да има доцнења на безбедносниот контролен пункт и лифт. 
 • Ова не е турнеја со водич. 
 • Вашиот домаќин ќе ве придружува до станицата за скенирање билети. Ве молиме, не тргнувајте директно кон кулата. Мора да се сретнете со вашиот водич на назначената локација за состанок. 
 • Билетот од 2-ри кат не може да се замени за билет за самит. 

Политика за откажување:

 • 24-часовна политика за откажување.

3. Пристап до Ајфеловата кула на вториот кат или пристап до врвот:

Пристап до Ајфеловата кула на 2-ри кат или пристап до врвот
Слика: Getyourguide.com

Со однапред резервиран билет за вториот кат на Ајфеловата кула, може да заштедите време и да гарантирате влез на вториот кат, давајќи ви неограничено време да ги истражите првиот и вториот кат на овој иконски споменик.

Воодушевувачките панорамски погледи на Париз, вклучувајќи ја реката Сена и познатите места како Триумфалната капија, ќе ве остават без зборови додека ќе го сретнете вашиот водич и ќе стигнете до вториот кат.

Можете да останете на вториот кат или да го надградите билетот до самитот.

Определување на билетите:

 • Искористете го максимумот од вашето време во Париз со овој билет за пристап до Ајфеловата кула. 
 • Уживајте во неверојатниот поглед од најпознатата градба во Париз. 
 • Откријте интересни факти за Ајфеловата кула.

Што е вклучено:

 • Пристап до лифт за одење до вториот кат или врвот (во зависност од избраната опција) 
 • Пристап до Ајфеловата кула 1-ви кат со лифт 
 • Презентација (само на англиски) 
 • Посета со водич 
 • водич 
 • Неограничено време во Ајфеловата кула
 • транспорт
 • совети
 • Храна и пијалок

Цена на билетите:

Возраст на посетителиЦената на билетот
Возрасни (од 4 до 99 години)52 € (57 УСД)
Деца (под 4 години)Не е дозволено

Важна информација:

Што да се донесе?

 • Пасош

Не е дозволено:

 • Соба
 • Остри предмети
 • Миленици

Знајте пред да одите:

Ајфеловата кула нема простор за складирање багаж. 

Може да има ред за обезбедување и една за лифтовите. 

Во шпицот, вкупното време на чекање за влез на вториот кат може да биде до 25 минути.

Ако пристигнете по времето на поаѓање, дури и за една минута или ако билетите се изгубат, нема да има рефундирање или можност за презакажување.

Политика за откажување:

 • 24-часовна политика за откажување.

4. Пристап до вториот кат на Ајфеловата кула со изборен пристап до врвот:

Самит на Ајфеловата кула или пристап на вториот кат
Слика: Getyourguide.com

Уживајте во неспоредливата убавина на Париз од палубата за набљудување на вториот кат на Ајфеловата кула со билети за Ајфеловата кула на вториот кат. 

Запознајте го вашиот водич во кулата за да ја започнете вашата турнеја и тие ќе ви дадат преглед на фасцинантната историја на кулата. 

Додека одите на вториот кат, вашиот водич ќе ве просветли со интересни приказни и приказни за кулата.

Уживајте во неверојатниот поглед на Париз од вториот кат, вклучувајќи ги Нотр Дам, Лувр, Триумфалната капија и Инвалидите. 

Вашиот водич потоа ќе ве остави да ја истражувате кулата на ваше слободно време, со можност да одите на самитот (ако резервирате) во слободното време за уште поневеројатни погледи.

Определување на билетите:

 • Искористете го максимумот од вашето време во Париз со овој билет за пристап до вториот кат на Ајфеловата кула. 
 • Уживајте во неверојатниот поглед од најпознатата градба во Париз. 
 • Откријте интересни факти за Ајфеловата кула.

Што е вклучено:

 • Пристап до вториот кат или врвот (во зависност од избраната опција) 
 • Водич (Водениот дел завршува на 2-ри кат) 
 • транспорт
 • Храна и пијалок

Цена на билетите:

Возраст на посетителиЦената на билетот
Возрасни (до 99 години)73 € (80 УСД)

Важна информација:

Не е дозволено:

 • Соба
 • Остри предмети
 • Миленици

Знајте пред да одите:

Ајфеловата кула нема простор за складирање багаж. 

Може да има ред за обезбедување и една за лифтовите. 

Во шпицот, вкупното време на чекање за влез на вториот кат може да биде до 25 минути.

Политика за откажување: 

 • 24-часовна политика за откажување.

5. Самит на Ајфеловата кула или пристап на вториот кат:

Избегнувајте ги долгите редови со купување билети на Ајфеловата кула на 2-ри кат (и самит ако се избере). 

Вашиот водич ќе ви даде брза историја на Ајфеловата кула пред сами да ги истражувате палубите за набљудување. 

Восхитувајте се на катедралата Нотр Дам и на Лес инвалидите. 

Качете се на вториот кат преку лифт и продолжете до врвот за воодушевувачки поглед од птичја перспектива над Париз.

Определување на билетите:

 • Пристап до вториот кат или врвот
 • Уживајте во неверојатниот поглед од најпознатата градба во Париз. 
 • Откријте интересни факти за Ајфеловата кула.

Што е вклучено:

 • Пристап до вториот кат или врвот (во зависност од избраната опција) 
 • Неограничено време во Ајфеловата кула
 • Тура со водич
 • транспорт
 • Храна и пијалок

Цена на билетите:

Возраст на посетителиЦената на билетот
Возрасни (до 99 години)69 € (76 УСД)

Важна информација:

Ајфеловата кула нема простор за складирање багаж. 

Може да има ред за обезбедување и една за лифтовите. 

Во шпицот, вкупното време на чекање за влез на вториот кат може да биде до 25 минути.

Политика за откажување:

 • 24-часовна политика за откажување.

Најчесто поставувани прашања

Можете ли да купите билети од вториот кат на Ајфеловата кула?

Можете да го изберете претпочитаното ниво на посета само додека го купувате билетот.

Ако сте резервирале билет за пристап на 2-ри кат и кога ќе стигнете на вториот кат, сакате да го надградите вашиот билет на Врвот на кулата, тоа е невозможно.

Мора да го изберете вашиот пристап на ниво додека го купувате билетот.

Колку чини по лице на Ајфеловата кула на 2-ри кат?

Ајфеловата кула Билети за 2-ри кат со пристап до скали, се достапни за 39 € (43 УСД) по лице.

Меѓутоа, ако сакате да го користите лифтот за да стигнете до 2 кат од кулата, цените на билетите ќе бидат 52 € (57 УСД) по лице.

Дали има разлика во цената помеѓу билетот на Ајфеловата кула на 2-ри кат и билет за самит? 

Да, има разлика во цената помеѓу билетите на Ајфеловата кула на вториот кат и Билети за самитот на Ајфеловата кула.

Погледнете ја табелата подолу за да дознаете за цените на билетите на Ајфеловата кула.

Вид на билетЦена за возрасниЦена за децаЛинк за билет
Најгорниот кат на Ајфеловата кула (Самит) со лифт€ 100€ 100Купете го овој билет
Ајфеловата кула втор кат со лифт€ 59€ 59Купете го овој билет
Ајфеловата кула 2-ри кат по скали€ 39€ 34Купете го овој билет
Ајфеловата кула 2-ри кат по скали, потоа самит со лифт€ 59€ 54Купете го овој билет
Вториот кат на Ајфеловата кула и врвот со лифт€ 100€ 100Купете го овој билет

Дали е бесплатен пристапот со скали до вториот кат на Ајфеловата кула? 

Не, пристапот по скали до вториот кат на Ајфеловата кула ќе ве чини 2 евра (39 американски долари) по лице. 

Дали децата можат да пристапат до вториот кат од кулата без билет?

Да, децата под 4-годишна возраст можат бесплатно да пристапат до Ајфеловата кула.

Сепак, мора да ги резервирате овие бесплатни билети и да ги носите на денот на вашата посета.

Предложена статија

Избрана слика: Туреифел.paris

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!