Првиот кат на Ајфеловата кула

4.7
(124)

Следното ниво после плоштадот е првиот кат од Ајфеловата кула.

Висината на првиот кат на Ајфеловата кула е 137 метри над нивото на земјата, од каде што можете да ја видите вистинската елеганција на градот на светлината.

Првиот кат на Ајфеловата кула е првенствено познат по својот проѕирен стаклен под, кој на посетителите им овозможува апсолутно неверојатно искуство.

Главните атракции на првиот кат на Ајфеловата кула

Првиот кат од Ајфеловата кула заработи име во срцата на туристите, што ги натера луѓето да се прашуваат што го прави првиот кат толку посебен. 

Значи, еве го одговорот на сите ваши прашања - погледнете ги главните атракции на првиот кат на Железната дама.

Стаклен под

Стаклениот под на Ајфеловата кула е несомнено главната атракција на првиот кат на Ајфеловата кула.

Неговиот проѕирен под беше поставен по повод 125-годишнината од Железната дама во 2014 година.

Качете се на овој кат и искусете ги најневеројатните моменти додека ја гледате Еспланадата веднаш под вашите нозе, стоејќи 137 метри висока над земјата.

Области дизајнирани за релаксација

Првиот кат на Ајфеловата кула ви нуди и места кои се најдобрите места за одмор со совршен поглед на градот.

Овие области се присутни на големата тераса и павилјонот на фериботите.

Секој штанд за носење на оваа тераса има мурална декорација што ја прикажува приказната за долгите 130 години на оваа кула.

Спирала скалила 

Ова спирално скалило го поврзуваше горниот кат на кулата со втор спрат.

Ги посетувал и стигнувал Густав Ајфел Самитот користејќи го ова скалило.

Со оглед на тоа што скалите се истрошија, таа беше симната во 1983 година, а неколку парчиња беа продадени на аукција за одлична цена.

На првиот кат на кулата може да се види парче од ова историски скалило со висина од 4.30 метри.

Ресторани и продавници на првиот кат на Ајфеловата кула

На вашиот пат до внатре во кулата, ќе наидете на разни ресторани и продавници на првиот кат на Ајфеловата кула кои ги нудат најдобрите оброци, освежителни пијалоци и широк спектар на сувенири.

Подгответе ги вашите вкусови за да го искусите апсолутниот деликатес со прекрасен поглед на главниот град што го нуди Madame Brasserie.

Сместен на првиот кат од кулата, овој ресторан е познат по својата современа кујна зачинета со најдобрите локални состојки.

Овде на првиот кат ќе го најдете најголемиот бутик на Ајфеловата кула кој нуди широка колекција на сувенири, игри и парфеми.

Овде можете да најдете и книги базирани на Ајфеловата кула кои ќе го збогатат вашето знаење за историјата на оваа кула, локациите и многу повеќе.

Предложена статија

Избрана слика: Туреифел.paris

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!