Паркинг во близина на Ајфеловата кула

4.8
(158)

на Ајфеловата кула е достапен од кое било градско предградие преку мрежа од патишта што минуваат низ прекрасниот град Париз.

Посетителите кои планираат да возат до кулата секогаш имаат прашања за паркирање во близина на Ајфеловата кула.

Некои од најчестите прашања вклучуваат „Каде да се паркирате во близина на Ајфеловата кула“ или „Кој е најдоброто паркирање во близина на Ајфеловата кула“.

Доколку и вие планирате да ја посетите Ајфеловата кула со автомобил и се борите со вакви прашања, оваа статија ќе ви ги даде потребните одговори.

Значи, првото и најважно нешто што треба да го знаете за Паркинг кај Ајфеловата кула е дека кулата нема паркинг.

Значи, секој посетител што планира да вози до Ајфеловата кула мора да ги паркира своите возења на блискиот јавен паркинг или на улиците.

Ви препорачуваме да користите наменски паркиралишта наместо паркирање на улиците, бидејќи повеќето паркинзи обезбедуваат подобра безбедност со видео мониторинг.

Овие паркинзи се на непосредна близина на кулата и се познати како најевтиниот паркинг во близина на Ајфеловата кула.

Спомената подолу е списокот на топ 5 паркиралишта во близина на Ајфеловата кула:

1. Паркинг Pullman Tour Eiffel 

Ова паркинг место е најблискиот паркинг во близина на Ајфеловата кула. 

Паркинг Pullman Tour Eiffel е на 18 Avenue de Suffren, 75007 Париз.

Тоа е само 300 метри од Ајфеловата кула и е 5 минути пешачење до кулата.

 • адреса: 18 Avenue de Suffren, 75007 Париз
 • Одалеченост од Ајфеловата кула: 300 метри
 • Време на пешачење: 5 минути
 • Работно време: 24ч / 24
 • Цена за паркирање: 4.80 евра/час
 • Капацитет: 143 места

2. Quai Branly-Tour Eiffel паркинг 

Quai Branly Parking е уште една најдобра опција за паркирање на вашите возења во близина на Ајфеловата кула. 

Неговата локација е Quai Жак Ширак, 25, 75007 Париз, на само 500 метри од Кулата.

Тоа е веднаш под Musée du Quai Branly (Музејот Quai Branly). Значи, ако сакате да го посетите овој музеј, се што ви треба е билет Musée du Quai Branly, а вие сте веќе на атракцијата.

Од овој паркинг може да се стигне до атракцијата на само 8 минути пешачење.

 • адреса: Quai Жак Ширак, 25, 75007 Париз
 • Одалеченост од Ајфеловата кула: 500 метри
 • Време на пешачење: 8 минути
 • Работно време: 24ч / 24
 • Цена за паркирање: 4.60 евра/час

3. Паркинг на Сен Доминик

Сен-Доминик Карк паркинг е во 133 Rue Saint-Dominique, 75007 Париз.

Тоа е некои од најблиските паркиралишта до Ајфеловата кула. 

Одалечен е само 560 метри од кулата и едвај се потребни 8 минути за да се стигне. 

 • адреса: 133 Rue Saint-Dominique, 75007 Париз
 • Одалеченост од Ајфеловата кула: 560 метри
 • Време на пешачење: 8 минути
 • Работно време: 24ч / 24
 • Цена за паркирање: 4.50 евра/час

4. Joffre École militaire паркинг

Овој паркинг објект е на 2 Место Joffre, 75007 Париз, 800 метри од Ајфеловата кула.

Паркингот Joffre-Le Play се наоѓа во близина на Министерството за социјални работи и здравство. 

Од овој паркинг може да се пешачи 12 минути до Ајфеловата кула.

 • адреса: 2 Место Joffre, 75007 Париз
 • Одалеченост од Ајфеловата кула: 800 метри
 • Време на пешачење: 12 минути
 • Работно време: 24ч / 24
 • Цена за паркирање: 4.60 евра/час
 • Капацитет: 939 места

5. Обиколка на паркингот Ајфел Касторама

Castorama Car Park, е познат паркинг во близина на Ајфеловата кула. 

Се наоѓа на 11 Булевар де Гренел, овој паркинг е на 1 км од Ајфеловата кула.

Ако одберете да пешачите, можете да стигнете до кулата за 18 минути од тука. 

 • адреса: 11 Булевар де Гренел, 75015 Париз
 • Одалеченост од Ајфеловата кула: 1 Km
 • Време на пешачење: 18 минути
 • Работно време: 8 сум да 8 часот
 • Цена за паркирање: 11 €/ Неограничена пропусница

Сите овие паркинг капацитети прифаќаат и онлајн резервации. Значи, ако сакате да резервирате паркинг во близина на Ајфеловата кула преку Интернет, ова се сите најдобри опции.

Уличен паркинг во близина на Ајфеловата кула

Уличен паркинг во близина на Ајфеловата кула
Слика: Thetimes.co.uk

Паркирањето на вашите возења може да ви помогне ако барате бесплатен паркинг во близина на Ајфеловата кула.  

Сепак, мора да се напомене дека бесплатното паркирање на улицата во близина на Ајфеловата кула е достапно само на државни празници. 

Иако звучи примамливо, треба да знаете дека освен за празници, паркинг треба да плаќате дури и за паркирање на улица. 

Областа опфатена помеѓу 1-ви и 11-ти арондисман се нарекува Зона 1. 

Надоместокот за паркирање за Зона 1 е како што следува:

 • За 1 час: € 6 
 • За 2 часа: € 12 
 • За 3 часа: € 24  

Во Париз во близина на Ајфеловата кула се предвидува казна за паркирање на улични автомобили доколку не ја платите таксата за паркирање. 

Против вас може да се издаде билет познат како „Forfait Post Stationnement“ (FPS), со парична казна од 75 евра.

Предложена статија

Избрана слика: Frenchmoments.eu

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!