Најчесто поставувани прашања

4.8
(146)

на Ајфеловата кула се здоби со прилично име како најпосетувана атракција во светот.

Значи, се е разбирливо што посетителите имаат многу прашања за тоа.

1. Може ли некој да ја посети канцеларијата на Густав Ајфел?

Не, влезот во канцеларијата на Густав Ајфел е забранет. 

Сепак, посетителите можат да ја видат канцеларијата од платформата на врвот на кулата.

2. Дали има капацитети за менување бебиња или тоалети на кулата?

На секој кат од кулата се достапни бесплатни тоалети.

Во исто време, на секој кат од кулата, освен на врвот, можете да ги најдете просториите за менување бебиња.

3. Дали е можно да се искачи кулата до врвот по скалите?

Не, можете да се искачите само на 2-ри кат; што го прави вкупно 674 чекори. 
Скалите кои водат до врвот на кулата од вториот кат не се достапни за посетителите.

4. Можеме ли да добиеме напредна резервација во Шампањ барот?

Нема достапни опции за резервација за шампањ барот кај Ајфеловата кула.

5. Дали пешачењето под Ајфеловата кула бара билет?

Не, можете бесплатно да шетате низ градините и Еспланадата!

Само треба да поминете низ безбедносните проверки на Ајфеловата кула на влезот 1 или 2.

6. Кој е најдобриот начин да стигнете до Ајфеловата кула, со јавен превоз или со лично возило?

Ајфеловата кула нема сопствен паркинг.

Значи, најдобро е да користите јавен превоз за да стигнете до кулата.

7.Има ли простор за ставање на багажот?

Не, нема место за багаж. Се советува да не носите багаж или големи торби на патувањето.

8. Дали се дозволени домашни миленици внатре во кулата?

Во Ајфеловата кула не се дозволени миленичиња освен ако миленичето придружува лице со хендикеп.

9. Кој е прекарот на Ајфеловата кула?

Ајфеловата кула е позната и како „Железната дама“.

10. Колку време беше потребно за да се изгради Ајфеловата кула?

За изградбата на Ајфеловата кула биле потребни 2 години, 2 месеци и 5 дена.

Избрана слика: Туреифел.paris

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!