Работно време на Ајфеловата кула

4.8
(134)

Најчестите прашања што посетителите ги поставуваат пред да го планираат своето патување до Ајфеловата кула е: „Кога се отвора Ајфеловата кула?

За да се одговори на ова прашање, мора да се има детално знаење за работното време на Ајфеловата кула.

Во оваа статија ќе научиме за работното време на Ајфеловата кула за да можете соодветно да го испланирате вашето патување.

  • на Работно време на Ајфеловата кула започнете од 9.30 сум до 12.45 сум
  • на последен прием се затвора до Ајфеловата кула 11.45 часот.
  • Кулата ги пречекува посетителите сите 7 дена во неделата. 
  • Работното време на Ајфеловата кула останува исто во текот на целата недела

За подобро разбирање на работното време на Ајфеловата кула, ве молиме погледнете ја табелата спомната подолу:

Работно време на Ајфеловата кула:

ЧасаВремиња
Време на отворање9 am 
Време на затворање12.45 am 
Последно време за прием11.45 часот
Време на евакуација12.45 am 

Работно време на скалите на Ајфеловата кула

Работно време на скалите на Ајфеловата кула
Слика: Imgorthand од Getty Images Signature (Canva)

на Скалите на Ајфеловата кула се достапни помеѓу 9.30 сум да 11.45 часот.

Времето за отворање на скалите на Ајфеловата кула започнува 30 минути откако спомениците ќе почнат да примаат посетители за тој ден.

на скалилата се затвораат со последниот влез во Кулата во 11.45 часот.

Забелешка: Отворањето на скалите на Ајфловата кула е предмет на промена врз основа на временските услови.

Часови на лифтот на Ајфеловата кула

Ајфеловата кула Работно време на лифтот Почеток 9.30 сум до 12 сум.

Работното време на лифтот започнува 30 минути по работното време на атракцијата. 

Лифтовите на Ајфеловата кула понекогаш може да бидат затворени поради лошо време или дожд.

Бројачот на билети има посебно време за затворање на полноќ.

Забелешка: Работното време на лифтот на Ајфеловата кула може да се промени поради климатските услови. Иако е многу ретко.

Заклучок – Тајмингот на Ајфеловата кула

Спуштајќи ја завесата на Работното време на Ајфеловата кула, ги научивме овие работи:

  1. Ајфеловата кула е отворена 7 дена во неделата.
  2. Ајфеловата кула се отвора од 9 до 12.45 часот, со последен влез еден час пред затворањето, односно 11.45 часот.
  3. Скалилата на Ајфеловата кула започнуваат во 9.30 часот и се затвораат во 11.45 часот.
  4. Работното време на лифтот е од 9.30 до 12 часот. 
Тајмингот на Ајфеловата кулаСе отвора во Затвора во
Приемни часови 9 am12.45 am
Часови за отворање на скалите на Ајфловата кула / Часови на скалила9.30 am 11.45 часот
Работно време на лифтот на Ајфеловата кула / Работно време на лифтот9.30 am12 am
Забелешка: Ова работно време на Ајфеловата кула е предмет на промена во зависност од годишните времиња.

Предложена статија

Избрана слика: Rfi.fr

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!