Работно време на Ајфеловата кула

4.8
(134)

Најчестите прашања што посетителите ги поставуваат пред да го планираат своето патување до Ајфеловата кула е: „Кога се отвора Ајфеловата кула?

За да се одговори на ова прашање, мора да се има детално знаење за работното време на Ајфеловата кула.

Во оваа статија ќе научиме за работното време на Ајфеловата кула за да можете соодветно да го испланирате вашето патување.

Работното време на Ајфеловата кула започнува од 9.30 до 12.45 часот. 

Последниот влез во Ајфеловата кула се затвора во 11.45 часот.

Кулата ги пречекува посетителите сите 7 дена во неделата. 

За подобро разбирање на работното време на Ајфеловата кула, ве молиме погледнете ја табелата спомната подолу:

Работно време на Ајфеловата кула:

ЧасаВремиња
Време на отворање9 am 
Време на затворање12.45 am 
Последно време за прием11.45 часот
Време на евакуација12.45 am 

Работно време на скалите на Ајфеловата кула

Скалите на Ајфеловата кула се достапни од 9.30 до 11.45 часот.

Времето за отворање на скалите на Ајфеловата кула започнува 30 минути откако спомениците ќе почнат да примаат посетители за тој ден.

Скалилата се затвораат со последниот влез во Кулата во 11.45 часот.

Часови на лифтот на Ајфеловата кула

Работното време на лифтот на Ајфеловата кула започнува 30 минути по работното време на атракцијата.

Работното време на лифтот е од 9.30 до 12 часот. 

Лифтовите на Ајфеловата кула понекогаш може да бидат затворени поради лошо време или дожд.

Бројачот на билети има посебно време за затворање на полноќ.

Заклучок – Тајмингот на Ајфеловата кула

Спуштајќи ја завесата на Работното време на Ајфеловата кула, ги научивме овие работи:

  1. Ајфеловата кула е отворена 7 дена во неделата.
  2. Ајфеловата кула се отвора од 9 до 12.45 часот, со последен влез еден час пред затворањето, односно 11.45 часот.
  3. Скалилата на Ајфеловата кула започнуваат во 9.30 часот и се затвораат во 11.45 часот.
  4. Работното време на лифтот е од 9.30 до 12 часот. 
Тајмингот на Ајфеловата кулаСе отвора во Затвора во
Приемни часови 9 am12.45 am
Работно време на скалите9.30 am 11.45 часот
Работно време на лифтот9.30 am12 am
Забелешка: Овие работни часови се предмет на промена во зависност од годишните времиња.

Предложена статија

Избрана слика: Rfi.fr

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!